De kookpot van het Heksennest
Na een bezoek aan de huisarts krijg je het advies om een diëtiste te bezoeken. Dan begint de strijd om uit te vinden waar je lijf het goed op doet zonder dat je als een konijn verder moet leven.
Je wilt toch wel gewoon genieten van eten en niet altijd overal
NEE tegen moeten zeggen.

Wat vooral aan de orde kwam was om te beginnen met weten wat je eet. Dus geen doosjes en pakjes en kant-en-klaar dingen meer.
Koolhydraten zitten niet alleen suikers, maar ook zetmelen. Dus suiker(s), rijst, aarddappels, meelproducten zoals pasta, brood, koekjes, sausjes enzovoorts.
Ook fruit en fruitsap bevat erg veel koolhydraten. Het wordt dus veel pakjes lezen en proberen te begrijpen wat er allemaal op staat.

Het eten van koolhydraten zorgt dat er makkelijk glucose wordt gemaakt wat in de bloedbaan brandstof voor je cellen wordt. Die energiepakketjes worden makkelijk gezegd met behulp van insuline afgeleverd bij de cellen. Daar gaat het met diabetes mis. Een teveel aan glucose blijft in het bloed en wordt dan omgezet in reserve. Een hoog bloedsuiker is niet alleen ongezond maar je komt er ook nog eens van aan. Diabetes type 2 maakt gewicht verliezen dan nog eens extra moeilijk. De kunst is dan om je vet te gaan verbranden en te zorgen dat het glucose in het bloed zo stabiel mogelijk blijft. Dit is een beetje mijn jip-en-janneke interpretatie van waarom je de koolhydraten beter kan vermijden.

Eigenlijk is het  Ketogeen dieet daar ook  op gebaseerd. De kunst is zolang mogelijk in ketose (vetverbranding) te blijven en je lijf te leren de vetreserve op te eten. Twee vliegen in één klap: gewichtsverlies en een mooie gezonde suikerspiegel.

Het
hoe dan wordt dan de volgende stap.  Alternatieven zoeken voor de dagelijkse dingen. We willen als Nederlanders ons "prakkie", aardappels, vlees, groente, eten en lekker genieten van ons bammetje met kaas. De aardappels moeten weg, de groenten moeten niet teveel koolhydraten bevatten en het brood is al helemaal een no-go.

Op deze site wil ik delen wat ik tegenwoordig eet en hoe lekker gezond en puur eten kan zijn. Weet wat je eet en geniet!