Copyright © 2023 by Elvira de Ridder  All Rights reserved 
GROENE VINGERS !
Lentekriebels

Lentekriebels


9 april 2023
Tuin!kriebels
Altijd in deze tijd van de lente krijgt iedereen de kriebels om van alles en nog wat in de tuin te planten en te doen. Vooral de tuincentra zijn vaak bezocht omdat je de weerstand van geraniums en fuchsia's in bloei niet kan weerstaan en ze toch koopt met de hoop op betere tijden. Moeder natuur draait ons tot IJsheiligen meestal toch nog wel eens een loer.
Altijd ieder jaar vanaf januari krijg ik de aandrang om zaadjes in de grond te stoppen. Eerst de pepers, dan de tomaten, en als laatste een soort treintje van zomerbloeiers en kruiden.

Heerlijk kijken naar die opkomende zaadjes en ontluikende blaadjes. De gedachte van als het niet lukt heb ik nog tijd om nog eens te zaaien. Het gevolg is in begin april torenhoge tomaten, die nog zeker 2 keer verpot moeten worden en al in bloei staan voor ze op hun definitieve plek in de kas geplant kunnen worden. Altijd weer op de social media mensen die toch ook komkommers en meloenen en van alles zaaien wat veel te groot is voordat het naar buiten kan. HEERLIJK!! De lentekriebels..

In de loop der jaren komt er toch een soort van schema, begin februari de pepers, eind maart de tomaten en vanaf nu de eenjarige zomerbloeiers en kruiden.
Peterselie en selderij heb ik in de kas in de winter overgehouden en zijn nu oogstbaar om vers te eten en voor de vriezer. De geraniums zijn hier als vanouds overgehouden in de vorstvrije serre en gaan nu groots knoppen maken. De fuchsia's lopen uit, de citrusbomen gaan bloeien. De narcissen en kerstrozen maken een concert van kleuren voor de vroege hommels en bijen. De metselbijen zwermen om de insektenhotels.
Allemaal Lentekriebels, ik hou ervan!

Hoya's

Hoya's


31 maart 2023
Vandaag hard gewerkt aan het opzetten van de foto-galerij van de hoya verzameling.
In mijn beide greenhause-kabinetten en in mijn huiskamer verblijven nu inmiddels ruim 50 verschillende Hoya planten. En omdat ik wild ben van planten met bont blad, kun je in de hoya-damilie je hart ophalen.
Heerlijk!

Mijn eerste groene vingers blog!

Mijn eerste groene vingers blog!


30 maart 2023
Mijn eerste groene vingers blog. Nu tijdens het opnieuw inrichten van de webpagina's ben ik aangekomen bij de startpagina van mijn tuin en kamerplanten hoby. De vraag rijst wat ga je op die pagina's planten?
Het antwoord... Van alles, ik hou zo van mijn tuin en dan vooral van planten. Ik hou van een cottage-tuin, de mooie combinatie van kruiden, bloemen en andere eetbare gewassen. Ik hou van mijn kamerplanten en kweek Hoya's. Ik heb inmiddels een grote serre, een kas achter in de tuin en binnen in de huiskamer 2 greenhouse kabinetten.
Zaaien, stekken, kwekers bezoeken, jacht maken op bontbladige planten, het is helemaal mijn ding!
We gaan dus een poging wagen hier een regelmatig blog te plaatsen met mijn hersenspinsels en pogingen tot kweken en planten van van alles en nog wat.
Bij deze poging 1! Ik ga weer regelmatig met de camera in de aanslag kijken wat er leuk is om te laten zien op mijn pagina's en zal daar de wereld dan maar deel van maken!
Om maar een van mijn favoriete youtubers te quoten:

Don't be afraid to get your hands dirty and learn something old!