opsommingsteken De kooktijd begint wanneer de pan onder druk is gekomen
opsommingsteken De aangegeven tijden zijn slechts bij benadering en zijn afhankelijk van de kwaliteit en grootte van hetgeen er gekookt wordt. Bovendien speelt persoonlijke smaak ook een rol
opsommingsteken Tijdens het bereiden van soepen opletten de pan nooit meet te vullen dan tot 2/3.
opsommingsteken Vlees eerst aanbraden en dan vocht toevoegen
opsommingsteken Vocht toevoegen niet vergeten, 3 dl per kwartier kooktijd
opsommingsteken Laat peulvruchten een nacht van te voren weken
opsommingsteken Gebruik tijdens het koken van meelspijzen en peulvruchten het inzetmandje om aanbranden te voorkomen
 
Recepten Kooktijd in minuten
Druk 1 Druk 2
Het trekken van bouillon
Rundvlees / Ossestaart 30 25
Kip 30 25
Kalfsvlees 30 20
Vis 15 10

Vlees

Runderlappen 30 25
Runderrollade 30 25
Hachee 30 25
Gehakt 10 8
Varkensrollade 20 15
Varkenslappen 15 12
Varkenskarbonaden 8 5
Varkenshaasje 15 12
Lamskarbonaden 10 8
Lamsbout 15 12
Lamsragout 15 12
Kalfslapjes 20 15
Kalfskarbonaden 20 15
Kalfsragout 20 15
Kalfsniertjes 15 12
Kip 25 20

Meelspijzen

Rijst 10 8
Macaroni 6 5
Spaghetti 4 3
Recepten Kooktijd in minuten
Druk 1 Druk 2

Groenten

Andijvie 4 3
Asperges 8 6
Bleekselderij 5 4
Bloemkool 5 4
Boerenkool 10 8
Chinese kool 4 3
Doperwten 4 3
Knolselderij 10 8
Groene kool 10 8
Postelein 5 4
Prei 10 8
Rode bieten 40 30
Rode zomer bieten 30 25
Snijbonen 5 4
Sperciebonen 10 8
Spruiten 5 4
Winterpeen 10 8
Witlof 10 8
Worteltjes 10 8
Zuurkool 10 8

Peulvruchten

Bruine bonen 35 30
Witte bonen 35 30
Kapucijners 30 20
Linzen 30 20
Sojabonen 40 30
Spliterwten 30 20
Kikkererwten 40 30