Cointreau

Benodigdheden:

1 liter jenever
1 sinaasappel
40 koffiebonen
40 suikerklontjes
Weckpot van 2 liter

De koffiebonen in de sinaasappelschil duwen. Het makkelijkst is om eerst kleine gaatjes te maken en dan de bonen in de sinaasappel te stoppen. Daarna de jenever en suikerklontjes toevoegen in de weckfles.

Het geheel moet 40 dagen blijven staan
Voor het drinken eerst filteren en in een karaf of fles schenken

 

Tia Maria recept 1
Benodigdheden:
1fles brandewijn
ca 75 koffiebonen
half pond candijsuiker
10 zakjes vanillesuiker

Alles in een weckpot of grote fles doen en zeker 6 weken laten staan. Voor het serveren filteren

Tia Maria recept 2 
Benodigdheden:
1 liter jenever
8 zakjes bourbon vanillesuiker
500 gram bruine candy
180 goede pittige koffiebonen (geen kleine bonen)
dit alles in zijn geheel in een fles 6 weken laten staan trekken af en toe goed omschudden. Na de 6 weken overschenken in een andere fles door een zeef.

Tia Maria recept 3
Benodigdheden:
75 cl (1 fles) Jamaica rum (bruin)
6 kopjes (iets meer dan 1 kg) bruine basterd suiker
3 kopjes kokend water
35 gram sterke oploskoffie
1 vanillestokje

De poederkoffie en de suiker vermengen. De kopjes kokend water erbij schenken en goed roeren tot alles goed is opgelost (dit duurt even). Goed laten afkoelen en vervolgens de rum en het vanillestokje toevoegen. Dit in flessen doen en 6 weken laten staan. Voor het serveren zeven en overschenken in een andere fles.

Kaneellikeur
IngrediŽnten:
Voor een liter heb je nodig 
5-10 kaneelstokjes
250 gr. basterd-/kristal suiker
2 zakjes vanillesuiker,
0,75 ltr jenever

Alles in een fles of weckpot doen en een week of 6 laten staan, zeven en serveren maar. Kan ook met noten (hazelnoot, amandel), kies wel noten met flink wat smaak en geur. Koffie en kaneel geven eerder smaak en geur af dan de noten.